cHiLL!

23.12.11

-travelling again-

bye bye malaysia
hye hye germany!

pray for my safety will you?

21.12.11

-lewat-

sekali lagi
lewat tido
lapar perut




-___-"

20.12.11

-sleepy-

saya kena ponteng kelas hari nie
maafkan saya
="(

18.12.11

-3 days lesson-

dont how to start and where to start
but
all this started this very weekend


when u have a problem or something tak puas hati just tell him or her
dont expect dia faham dengan apa yang korang maksudkan
seriously terus bagitau
daripada terus korang memandai mandai fikir
banyak kesimpulan yg salah korang akan buat nanti
tak kisah korang nak fikir si dia menipu or what the fuck he is telling about
just listen
korang tak rugi apa apa pun
lepas tu ikut korang la nak percaya ke tidak
if u dont tell him or her sooner or later
u might torture him or her the way she dont deserved
u might enjoy it till u know the truth


:: respect others bila seseorang cerita masalah ::
seriously if telinga korang tak boleh dengar
just bagitau terus
jangan suruh cerita
tapi
haih
seriously
dont do that

-cukup-

ok!

15.12.11

-so sleepy-

Kalau petang je mesti mengantuk
Pastu kalau tido
Malam mula lah tak tido
Tolong lah jangan tido petang ni mata oi
Esok kelas pukul 8 kot
Bengkel pulak tu
Toolbox aku buat tu sikit je lagi nak siap
Tolong la yee

13.12.11

-tolong lah bangun awal-

Huh
Why is si hard for me to wake up early?
Why?
Why?
Why?
Tell me why?
Useless alarm or useless me?
Urrgghh
Come on me!

8.12.11

-Hectic week-

Fuuhh
Really damn tired
This week totally blew me off
Damn busy
Damn freaking busy

Okay
Lets start with FUTSAL
tonight gonna be my four game for this
week
It's not we want to play very badly
But then whenever there is other team ask to fight or maybe play is more suitable in this case maybe haha
My team is hard to refuse
or maybe we all born with soft heart haha
So we play as long we can
But then futsal is quite fun you know for boys especially

So second
SINGAPORE
urrgghh
I hate to tell you how hard to go there without passport
So i advice you all
Please make your own personal passport
Its really worthy although is expensive
For my trip to singapore
I didnt use my personal passport because i left out it in my house
Fool me -___-"
So i need to make group passport
Its take 3 days to finish this group passport
Urrggh
But what was really annoying is i need to wake up really early 6.15 am


My eyes so sleepy
Really tired
Just finished playing futsal btw

Night guys!
Again sorry for my english
Tegur eyh salah n silap
Saya tau banyak salah dan silap hehe

Assalamualaikum!

6.12.11

-as usual-

Hye there!
Its getting late but then i still cant sleep
Maybe there is something distract me or its just me
Btw this weekend im going to singapore!
Yeeeaaah!
At last..i can claim back my holiday!
Pray for my safety ya!
I know u will..hehe..yes you!
Oh for this semester, my credit hours is 21..quite many huh..
But the good new is i only have have 3 papers that have final paper
So i hope i can divide my precious time equally..hehe
3.30 am
I need to sleep
At least try right guys!
Jom tido!
Baca doa dulu..
Kroohh..krooh..

5.12.11

-There's something left-

save me
love me
hate me
leave me

24.11.11

-SeM 5-

assalamualaikum 
waah
lame gila tak update
tu lah
sekali pos entry baru
selang 2 bulan pulak baru nak update
haih
-_____-"

so sekarang aku nak cerita pasal sem 5
aku dah sem 5
wooo!
hahahaha
kejap je kan
tu lah
wish me luck ya

24.10.11

-Word oF The DaY-

The greatest pain in life is to be ignored, to lose the person you love to someone who doesn’t care at all.

23.10.11

Hard

really hard

22.10.11

-SeM BreaK 5-

assalamualaikum

okay..first of all, damn sleepy!hari ni kena bangun awal sebab kena pegi RP teman besan mak shopping, so macam biasa lah aku pun kena lah jadi driver. Dah lama gila dah tak updated blog, seriously mood nak blogging tu mati sekejap..tak tau lah kenapa..maybe tak sampai seru lagi kot..hahaha..so cuti kali ni banyak benda yang aku tak nak buat dan banyak benda yang aku nak buat.

YANG AKU NAK BUAT
  • makan tido makan tido
  • online puas2
  • lepak rumah je
  • tolong mak abah..haha..cewaahhh
  • cuci gambar banyak2!
  • main puas2 dengan anak sedara aku
YANG AKU TAK NAK BUAT
  • bangun pagi
  • bawak kereta pegi ambik orang
  • sidai baju
  • basuh baju
  • pikir pasal masalah orang..haha

banyak lagi sebenarnya aku nak cerita
  • pasal birthday aku
  • birthday mak aku
  • holidays
  • laptop
nanti2 la eyh..ok guys..see you next time..gtg!


-iNsPiRe-


quite inspired me

2.10.11

-Cawan Rasulullah s.a.w-



ya allah
syahdunya bila tengok video
alangkah nikmatnya jika kita pun dapat pegang dan minum menggunakan bekas itu
i do miss our Prophet
="(


25.9.11

-kenapa kalau pasal nak sebarkan benda macam nie buat kita pikir dua kali??-

‎- Kemunculan Dajjal
- Keturunan Hazrat Isa (AS)
- Kemunculan Yajooj n Majooj
- Terbitnya matahari dari Barat ke Timur
- Pintu pengampunan akan ditutup
- Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai muslim yang sebenar2nya
- Kabut selama 40 Hari akan mematikan semua orang beriman sejati shg mereka tidak perlu mengalami tanda2 kiamat lainnya
- Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerusakan,
- Pemusnahan Kabah,
- Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap,
- Sangkakala akan ditiup pertama kalinya binatang2 & org2 kafir yang tersisa akan mati, semua gunung & bangunan akan runtuh
- Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membangkitkan semua ciptaan Allah & bertemu di dataran Arafah menuju saat penghakiman mereka.. Dan Matahari akan mendekatkan dirinya ke bumi

Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda:
"Barang siapa yg mengingatkan ini kepada orang lain, akan
Ku buatkan tempat di syurga baginya pada hari penghakiman kelak"

Kita boleh je kirim ribuan sms mesra, tapi bila kirim yang berkaitan dengan ibadah mesti berpikir 2x.

Allah berfirman : "jika engkau lebih mengejar duniawi daripada mengejar dekat denganKu maka
Aku berikan, tapi Aku akan menjauhkan kalian dari syurgaKu"

24.9.11

20 sebab lelaki pikir 2 kali kalau pasal kahwin

20 SEBAB KENAPA LELAKI TAK NAK KAHWIN





1."Duit lum cukup lagi".
Pompuan mana tahu susahnya laki nak kumpul duit nak bayar mas kawin le? hantaran la. Dah tu mas kawin & hantaran tu letak tinggi mengalahkan artis. Cam nak jual anak jer. Kita makan megi jer nak kumpul duit tu bukannya pompuan tau. Megi pun dah nak naik harga!


2. "Nak beli kereta dulu baru nak kahwin".
Takde keta pompuan pun pandang kita sebelah mata jer . Pompuan karang ni mana yang tahan turun naik bas? Jatuh standard kalau naik bas tu.. .


3. "Susah la nak cari yang berkenan dihati".
Memang susah pun. Pompuan sekarang ini ?da duit abangku saying, takde pitis sayangpun abis!

4."Tak datang seru lagi kot".
Awek pun tak de lagi? camana nak kahwin.


5."Banyak sangat halangan".
Banyak sangatla procedure karang ni. Nak kena masuk kursus le. Ujian HIV le. Pastu ada keluarga si dia tak sukakan kita. Nak ajak kawin kat Siam dia tak nak!


6."Belum bersedia la".
Nak pikul tanggungjawab sebagai ketua keluarga ini amat berat. Pompuan apa tau! Karang ni tanggungjawab terhadap diri sendiri lagi pun belum terlaksana.


7. "Ilmu tak cukup la".
Ilmu batin tu memang la dah cukup sejak dapat ?impi basah? yang pertama tu kita dah expert. Tapi ilmu rumahtangga?oal-soal pompuan belum khatam lagi. Kang rumahtangga huru-hara.. orang salahkan kita gak!


8."Kahwin nanti tentu susah nak kena tanggung keluarga lagi, Kalau dapat isteri yang 2 x 5 je.Kena bimbing pulak lepas tu nak kena tanggung semua dosa isteri, dosa sendiri tak tertanggung nie pulak nak tanggung dosa isteri"
. Berat tanggungjawab ni. Bukan senang yang pikul dosa orang. Dosa sendiri pun tak terpikul.
Kalau dapat isteri yang memahami tu ok gak.


9."Dah mencubalah tapi telah dikecewakan".
Pompuan memang suka mengecewakan lelaki. Pantang nampak laki kaya jer? tak kira ler laki orang ker?.duda orang ker? terus tinggalkan kita.


10."Banyak perkara nak kena fikirkan terlebih dahulu la".
Memang banyak .. Tangungjawab lelaki ni lebih besar. Pompuan semua laki yang tanggung. Belum kawin bapa & saudara lelaki yang tanggung. Dah kawin, suami lak tanggung.


11."Jodoh tak sampai lagi kot".
Dah berusaha tapi asyik kena reject jer. Tah apa yang pompuan dok cari tu !!


12."Perempuan nie peliklah kalau dia suka kat kita tapi tak habih2 nak merajuk dan marah macam kita nie suka sangat" . Pompuan ini sikit-sikit majuk. Anak kucing dia ilang sehari pun dia majuk. Macam la kita yang curik anak kucing dia tu. Dah tu nak pujuk kena beli hadiah , bawa jejalan, makan-makan?.abis tu bila duit kita nak cukup untuk kawin!


13. "Dah bagitau dah, nie kita suka dan nie kita tak suka, tapi masih dia buat juga yang kita tak suka".
Pompuan selalu suka buat apa yang kita tak suka. Macam mana kita boleh tahan kalau kawin nanti!!


14."Saya takut la nak bercinta nanti terluka susah la".
Sebenarnya dah memang terluka. Cuma pompuan jer buat tak tau!!


15."Dia nie suka pasang ramai org sangat".
Haah? dia banyak kekawan lelaki. Kita ni duk lam waiting list dia jer.


16. "Dia memang banyak helahlah kejap suka kejap tidak".
Pompuan memang camtu..

17. "Nak carik yang solehah lah".
Dah jumpa tapi dah berpunya?.Takkan nak rampas orang punya kot.


18. "Masalah la".
Pompuan suka menjadikan masalah kecil menjadi besar.


19. "Nak sambung belajarlah awek saya tu ader master atau phd malu la".
Takkan kita yang ada SPM ni jer nak terhengeh awek tu. Siang-siang lagi mak bapa dia dah reject.


20. "Saya suka sangat kat dia, tapi dia tak suka kat saya"
. Pompuan suka bermain-main ngan hati lelaki yang suka kat dia.



kredit-gempak.org




betul jugak kan, beban kalau nak kahwin nie mmg banyak kat lelaki.
pakcik makcik sekarang bukannya nak menantukan menantu yg ada spm paling2 kurang pun Degree.Bukannya lelaki tu tak cuba, dah kalau rezeki dia sampai Spm je nak buat macamane,ada la tu rezeki dia kat mana2.Bagi perempuan senang lah,tak belajar tinggi2 pun takpe, last2 dapat jugak kahwin.Nie lah dunia sekarang....

21.9.11

SeLeSeMa

urrgghhh!!
kenapa time nak final die selesema!
ya allah
=(

20.9.11

-SucH a LoOooNG TiMe-

lama kan tak update
biasa lah
banyak benda yang jadi
busy sikit
lagi pun final exam just around the corner
ceewaahh
hahaha
ok2
serius
haha
so hari khamis ni aku paper CTU
and
hari jumaat paper ELE
sape yang tak tau CTU tu ape ELE tu ape
cari2 lah member yang study kat uitm
haha
so macam biasalah guys
doa2kan lah
haha

till then 
please pray for me ya
babai!

28.8.11

-MeNaNg PeRaDuAN PeRODua-LaGi iKHLaS LaGi BeST-

assalamualaikum semua!
hohoho
btw sebelum apa2

SELAMAT HARI RAYA!
N
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN!

alhamdulillah
entry kali nie aku saja nak berkongsi kegembiraan aku
bak kata orang
tuah ayam nampak di kaki
tuah aku nampak kat perodua
hahaha

so alhamdulillah
aku menang peraduan perodua nie
sagu hati je
apa2 pun
aku tetap bersyukur
nie dia annoucement die



hahaha
nama aku yang SYAHRUL ASYRAF ABDULLAH tu
alhamdulillah sekali lagi
rezeki ramadhan bak kata orang
peraduan nie sebenarnya perlu buat kata2/ucapan yang menyentuh hati
sepanjang 200 huruf
senang kan??
tapi x senang jugak
ramai yang masuk

ni lah kata2 aku yang x seberapa yang telah menambat hati juri tu
hahaha

“Jika sembilan bulan aku membebankanmu ibu, maafkan aku, jika seluruh hayatku merumitkan hidupmu ayah, maafkan aku dan jika seumur hidupku aku berdosa kepadamu Ya Allah, ampunkanlah aku Ya Allah.”


dan aku juga telah dijemput untuk menghadiri open house perodua
wahh..
makan free
okay guys!
Till then see u next time!


p/s : InsyaAllah sebahagian duit tu aku akan sedekah..wish me luck ya!

21.8.11

+love letter+

dear saa,

hye tuan blog!
mind if i left a lil note for you here?
hope you dont mind. ;)

i'm done editing here and there.
nanti if ada apa apa nak tambah, i'll update later kay love?
hope you like it and suits your taste. :)

oklah, that's all for now.

take care.
tamo noti noti.
imysm!
lydbd!


p/s: nak upah! ;p

                                                                                                            love,
                                                                                                             nnr

-SeLaMaT BeRpuASa-

selamat menyambut ramadhan ke-21

bair lambat daripada tak langsung kan

hahaha

i gonna miss u ramadhan

='(

16.8.11

-InSpiReD-

:: just live the life the way you want ::

something borrowed 2011

15.8.11

-ReSuLT-SPaNiSH SuPeRCuP 2011-ReaL MaDriD Vs BarceLona-

First Leg

ReSuLt

2-2

mesut ozil -david villa

xavi alonso - lionel messi

 

 

 

HALA MADRID!

11.8.11

-100%-

A boy and a girl were playing together. The boy had a collection of marbles. The girl had some sweets with her.

The boy told the girl that he will give her all his marbles in exchange for her sweets. The girl agreed. The boy kept the biggest and the most beautiful marble aside and gave the rest to the girl. The girl gave him all her sweets as she had promised.

That night, the girl slept peacefully. But the boy couldn’t sleep as he kept wondering if the girl had hidden some sweets from him the way he had hidden his best marble.

Moral of the story:
If you don’t give your hundred percent in a relationship, you’ll always keep doubting if the other person has given his/her hundred percent.

This is applicable for any relationship like love, employer-employee relationship etc., Give your hundred percent to everything you do and sleep peacefully.

8.8.11

-SeLeSeMa+SaKiT PeRuT+DeMaM-

urghhh!!

damn uncomfortable!

damn lazy!

7.8.11

-SaHuR-

fuuhh

alhamdulillah~

kenyang kot..pelik betul aku sekarang

aku nie makan sahur mengalahkan makan berbuka

kalau x tambah x sah

jangan cakap aku x puasa pulak..

hahaha

 

6.8.11

-FoToGRaFi-AQiQaH-

so
kali nie picture2 from kenduri aqiqah anak saudara second aku
MUHAMMAD FAIQ BIN SAIFUL AKRAMIN
DSC 0014





DSC 1175


nie ayah muhammad faiq aka abang aku



DSC 1182

nie Mami die!

  


DSC 1163 

ni abang ipar aku


DSC 1157


ni makcik yang tolong mak aku masak
tq makcik!


DSC 1162

ni ayah saudara aku

DSC 0033


ayam gorengggggggggg!!!!

5.8.11

-FoToGRaFiDiKA-

assalamualaikum
fuhh
ada jugak kerajinan nak update
kali nie juz nak share picture time aku photoshoot hat tadika hair tu sambil2 shoot pic sijil budak2 tadika
so
take a look guys!
DSC 0080 DSC 0177


DSC 0149 DSC 0185

DSC 0096

24.7.11

-HoLs EnD-

sabtu

da balik penang

cuti seminggu kali nie best gila

ada hakeem

ada faiq

semua adik beradik

arrgghhh!!

malasnya nak balik!

22.7.11

-sTiLL LaGi MaLaS-

malas nya nak update blog!

dah bersarang dah blog nie

13.7.11

-aLaSaN STaNDArD WaniTa SeKsi-

1. Semua yang tutup aurat, kompom masuk syurga ke?
-Yang pasti, tak tutup aurat, kompom masuk neraka.

2. Tudung labuh pun macam baik sangat. Buat dosa jugak. Mengumpat orang.
-Bila Iblis tak mahu ikut perintah Allah untuk bersujud kepada Adam, dia menyalahkan perintah Allah itu. "Apahal pulak aku kena sujud, aku lebih baik dan mulia". Samalah dengan tudung. Tudung pula yang disalahkan, " pakai tudung tak mestinya baik..bla...bla...bla..."

3. Macamlah kau bagus sangat nak tegur aku. Kau dulu lagi jahat.
-Tidak tersabit larangan dari Nabi untuk seseorang yang bahkan baru masuk Islam untuk pergi berdakwah kepada kaumnya. Maksudnya, dakwah itu tuntutan. Selagi kau Islam, dakwah tu wajib walaupun kau sendiri tak berapa betul. Sekurang-kurang dia insaf dan bertaubat sekarang.

4. Walau kami pakai seksi tapi hati kami baik.
-Adakah kau mendakwa diri kau mempunyai hati yang suci, iman yang tinggi dan kononnya ia sudah cukup menjamin maruah diri kau tanpa perlu menutup aurat?

5. Pakai jarang ke ketat ke, itu hak kami. Kalau tak suka jangan tengok.
-Adakah kau berani menjamin bahawa semua lelaki ajnabi mempunyai hati suci dan iman yang tinggi untuk menahan godaan syaitan serta nafsu yang membuak-buak?

6. Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang kepada individu yang memandang kami.
-Seksi atau tidak, kau tetap berdosa walaupun hanya menayang sehelai rambut kau.

7. Walau kami tak bertudung, kami tetap sembahyang dan puasa.
-Apakah ibadat kau diterima? Kau yakin cuma dengan berpuasa sudah cukup untuk menjamin kau masuk syurga?

8. Sukahati kamilah nak pakai macam ni. Kami tak susahkan hidup orang lain.
-Kau sebenarnya dah susahkan bapa, abang, adik, suami serta orang lain dengan menarik mereka ke neraka bersama kau disebabkan mereka tidak menegur dan gagal mendidik kau.

9. Apa yang kami pakai, ini antara kami dengan Tuhan.
-Berani cakap di dunia, berani ke kau cakap macam tu depan Allah nanti? Lawan perintah Allah, Neraka tempatnya.

10. Kami pakai seksi macam ni, sebab ikut arahan photographer/pengarah filem untuk disesuaikan dalam scene. (ayat artis)
-Sanggup patuh arahan mereka daripada patuh suruhan Allah?

11. Bukan kami tak mahu menutup aurat, cuma masih belum sampai seru.
-Mati tidak mengenal usia. Tak takut ke mati dalam usia muda? Tak sempat nak bertaubat nanti.

12. Takkan nak buat perubahan secara drastik? Slow-slow la..
-Boleh ke cakap kat Malaikat Izrail nanti, tunggu kejap! Lepak la dulu. Jangan ambil lagi nyawa aku.

13. Tutup aurat tu bagus tapi kami tidak mahu hipokrit kerana tidak ikhlas melakukannya.
-Kalau begitu kau sebenarnya memang hipokrit kerana tidak ikhlas beragama Islam.


kredit : solihinzubir.com


ntah la..kadang2 sedih jugak..sepatutnya perempuan yg lebih tau apa yg diorang pakai tu menutup aurat ke tak..tapi ada sesetengah tu tak tahu pun apa yg diorang pakai tu berdosa..maybe terlampau ambil rendah kot hal2 macam nie..hm..pikir2 la eyh


6.7.11

-KeMaLaSaN-

assalamualaikum
fuhh
at last
ada jugak kekuatan untuk menaip
cewwaaahh
hahaha
lame gile x update

seriously
bukan xde idea
ntah lah
maybe mood nak start bercerita tu x sampai2
so
forgive me ya

banyak sebenarnya aku nak share kat korang
salah satu nya
pasal laptop
aku baru je beli laptop
*maaf..tiada niat dihati untuk bersikap menunjuk-nunjuk..sekadar ingin berkongsi..mane lah tau..kot2 korang pun nak beli same*

haha
ok2..
aku baru beli MacBook Pro 15' model
tapi
baseline model je
nak angkat yg high end nnt
makan batu pulak aku sem nie..
hahaha

pasal MBP tu nnt aku update
aku buat entry khas sekali pic
so
tggu je lah eyh


29.6.11

isRak MiKRaJ

Selamat menyambut Israk Mikraj!

19.6.11

-TaK SaBaR-

minggu nie balik kl

macbook pro

melaka


^___________^

17.6.11

-SomETiMeS-

i could be so strong

but

i could be so sad at the same time



Allah bless me,
faithful

16.6.11

-BLaME-



:: no, i wont blame you ::

13.6.11

-SaYaNG BaRu aKu-

ohhh...
penatnya hari nie
tapi best!
sebab aku dapat sayang baru aku!!!
nama dia



SYRENA


comel nama dia kan?
suka gila kot aku kat die
time aku study mesti die teman
petang tadi aku baru jumpa die
nasib baik aku jumpe
kalau x 
xdenya aku dapat die


nie haa gambar die
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


hahaha
dah lame kot aku nak beli
baru ptg tadi tergerak hati 




sayang syrena,
aku

12.6.11

-WeeKeNd BuSy-

assalamualaikum!
ok
fuhhh...
aku baru lepas bangun tido
so kali nie aku nak bercerita pasal weekend aku nih
fuhhh...
hahahahaha
weekend minggu nie penat..bz..best
dari jumaat..sabtu..ahad
aku kena bgn pagi
so kat situ dah nampak weekend aku dah x mcm weekend dah
hahahaha

hari jumaat

hari tu aku kena p ambik abg aku kat airport penang
flight die dalam pukul 10.30 sampai
so aku kena pegi ambik die awal lah sket
nnt membebel pulak.hahaha
yg aku nie satu
10.30 pagi tu bg aku awal lagi
duk dalam selimut pun x berpeluh lagi
hahaha
so golek punya golek
pukul 10.15 baru aku gerak
haha
dah la jam kat bridge
nasib baik aku pemandu yg bertauliah
lambat setengah jam je
hahaha
pastu kan
banyak lagi aku kena buat hari tu


tapi

perut aku lapar lah
so hari sabtu dan ahad kita simpan dulu yee
aku nak pegi makan
hahaha



lapar,
aku

6.6.11

-awesome weekend-

Thanks guys!
For such a chill weekend with u guys

N
For u
of course
Its amazing
To be with u..

=)

3.6.11

-PeNgaJaRaN-

hoi!!
lame kot x active
kalau update blog sekejap rajin
sekejap senyap
haha
biasa lah tu

so tajuk post nie PENGAJARAN
so apa yang aku belajar??
sekarang baru aku belajar
yang..
yang..
yang..

x mandi boleh busuk..haha

xde lah..yg pengajaran nie nnt aku bgtau..


maghrib,
memikirkan

1.6.11

-aLoNe-

maaf
bukan nak mengada
maaf 
bukan nak mengata
maaf
bukan nak terasa


juz 
luahan rasa


haha
boleh kan kalau aku nak buat luahan hati
ahh!!
peduli ape korang bagi ke x
blog aku kot
hahaha
ok2
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku juz rasa sunyi malam nie
tu je

-______-"






hati aku,
aa


29.5.11

-Sem 4-

assalamualaikum!
so hari nie secara rasmi masuk sem 4
aku dah senior beb
haha
senior la sangat

serius sem 3
banyak kenangan pahit
banyak juga pengajaran
banyak pengalaman

so
moga2 sem 4
better dari sem 3
juz wish me luck eyh
tu je lah kot
papehal nnt aku update eyh
chow





pelajar senior,
aku